23.04.2021

Fermer për një Ditë – në Korçë

Me iniciativën “Fermer për një ditë” shkuam këtë herë në Zvirinë të Korçës, një nga fshatrat me njerëzit më punëtor në Shqipëri.

Ne “specialistët e mollëve” e ndihmuam Llambin të shtrijë degët e pemëve të mollës në sistem “palmet”. Ndërsa Llambi dhe familjarët e tij na ndihmuan të kuptojmë disa teknika për rritjen e rendimentit të mollëve, siç ishte shtritrja e degëve, por edhe na njohën me mundin dhe kujdesin e madh që nevojitet për rritjen e tyre. Në fund te ditës, ne dhuruam disa pajisje për ta ndihmuar fermerin në punët e fermës dhe magazinës. Faleminderit Llambi për mikpritjen dhe sezon të mbarë!

Të reja të tjera