15.03.2024

Vizioni teknologjik i NOA: Prezanton zgjidhje efikase dhe të sigurta që krijojnë një vlerë njerëzore

Që pas periudhës post-pandemike, roli i teknologjisë në industrinë e mikrofinancës ka parë një rritje të konsiderueshme. Një rritje e manifestuar në formën e rritjes së aksesit, përballueshmërisë, efikasitetit dhe sigurisë së produkteve dhe shërbimeve mikrofinanciare, duke pasuruar kështu përvojën e klientit dhe cilësinë e shërbimit. Me punë të vazhdueshme, integrimi i teknologjisë në mikrofinancë ka një potencial të jashtëzakonshëm për të revolucionarizuar të gjithë industrinë.

Në NOA, ne besojmë fort në rolin kryesor të teknologjisë në formësimin e së ardhmes. Që nga fillimi ynë si kompani mikrofinanciare, ne kemi investuar vazhdimisht në shfrytëzimin e teknologjive të reja për t'u shërbyer më mirë klientëve tanë. Slogani ynë  për 5 vitet e fundit #ReinventingMicrofinance flet vetë. Duke thënë këtë, ndërsa e pranojmë teknologjinë si një aset të fuqishëm, ne mbetemi vigjilentë ndaj rreziqeve që lidhen me të, veçanërisht në fushën e sigurisë kibernetike, e cila është bërë një kriter i domosdoshëm i mjedisit që operojmë së bashku me klientët tanë. Ruajtja e interesave të klientëve dhe sigurimi i privatësisë së të dhënave qëndrojnë si objektiva parësore, me axhendën tonë të IT-së që i jep përparësi këtyre shqetësimeve.

Investimet tona të vazhdueshme në zgjidhjet teknologjike, duke përfshirë masat e fuqishme të sigurisë kibernetike, kanë sjellë përfitime të prekshme, duke na mundësuar të përmirësojmë shërbimin ndaj klientit, të forcojmë mbrojtjen e të dhënave dhe të zgjerojmë shtrirjen tonë për t'u shërbyer klientëve pa probleme, duke iu përmbajtur etikës sonë për të mbajtur një kontakt njerëzor në financa. Në NOA, ne njohim sinergjinë midis teknologjisë dhe ndërveprimit njerëzor, duke bashkuar këto dy shtylla për të optimizuar përparimet teknologjike duke nxitur angazhime domethënëse me klientët tanë.

Vitet e fundit, NOA i ka drejtuar përpjekjet e saj drejt nismave të ndryshme që synojnë përmirësimin e zgjidhjeve të klientëve duke forcuar sigurinë e infrastrukturës sonë të IT. Projektet më të rëndësishme të ndërmarra gjatë periudhës 2023-2024 përfshijnë:

· Përmirësimi i sistemeve tona kryesore për t'u lidhur bazuar në një qasje të përqendruar te klienti/njeri.

· Prezantimi i sistemeve të dedikuara për partnerët tanë duke konsoliduar automatizimet dhe integrimet e brendshme.

· Zbatimi i zgjidhjeve të avancuara të sigurisë duke përdorur Inteligjencën Artificiale për të analizuar në mënyrë proaktive dhe për të zbutur kërcënimet kibernetike.

· Përparimi drejt krijimit të aftësive Digjitale Onboarding dhe nënshkrimit elektronik.

Për më tepër, ne po ndjekim në mënyrë aktive automatizimin e proceseve të mbetura operacionale manuale, duke konsoliduar pozicionin e NOA në treg si një pionier i teknologjisë në Shqipëri. Këto investime teknologjike zbatohen të gjitha duke ruajtur një angazhim të palëkundur në ruajtjen e thelbit të ndërveprimeve tona njerëzore, si brenda organizatës sonë ashtu edhe ndaj klientëve tanë, kështu që NOA mbetet besnike ndaj parimeve të saj themeluese. Në të vërtetë, afiniteti ynë për teknologjinë pasqyron vlerësimin e NOA për lidhjet njerëzore. Futja e inovacioneve teknologjike në sektorin e mikrofinancës nuk duhet të synojë zëvendësimin e ndërveprimeve të njerëzve, por më tepër t'i nxisë ato. Prandaj, është ky angazhim i dyfishtë për një qasje të drejtuar nga njeriu që drejton përpjekjet tona për të inovuar dhe për t'u shërbyer klientëve tanë me përsosmëri, duke siguruar një përzierje harmonike të avancimit teknologjik dhe shërbimit të personalizuar.

Tonin Lleshi
Drejtor i Departamentit të IT

Të reja të tjera