15.03.2024

25 vite, NOA

Kam pasur privilegjin të jem pjesë e NOA-s në dekadën e fundit dhe duhet ta pranoj, tashmë është bërë pjesë e pakundërshtueshme e asaj që jam, si person dhe profesionist. Të njëjtën ndjesi ndajnë edhe kolegë të shumtë, disa prej të cilëve prej 20 vitesh janë pjesë e NOA-s! Një histori suksesi që rezonon një #Financë Njerëzore të vërtetë siç jemi ne, militantë të një zhvillimi të qëndrueshëm, mbrojtës të huadhënies sociale, promovues të kohezionit rural, bankierë të bizneseve të vogla… jemi ne sot që festojmë një moment historik të përbashkët, një përvjetor të përbashkët, një udhëtim i përbashkët drejt realizimit të asaj që dikur ishte "një mision i pamundur". Nga një projekt i vogël i USAID-it në një IMF lider që punëson 333 punonjës! NOA feston 25 vjetorin e saj dhe ne jemi krenarë që kemi nisur një udhëtim kaq emocionues drejt shndërrimit në një lider të vërtetë rajonal të mikrofinancës.

Përbërësit tanë të suksesit janë po aq bazikë sa çdo recetë e mirë. Më pak është më shumë, e thjeshtë është më e mira. Më pak kohë përpunimi dhe më pak burokraci për klientët tanë nënkupton një shkallë më të lartë aksesi në financa. Komunikimi dhe përpunimi i thjeshtë, brenda dhe ndaj klientëve tanë, nënkupton një nivel më të lartë të kënaqësisë së klientit. Kanë kaluar 25 vjet që kur e prezantuam për herë të parë këtë koncept. I gjithë stafi i NOA-s është krenar të thotë se ne kemi arritur t'u qëndrojmë besnikë këtyre koncepteve dhe misionit tonë themelues për t'i garantuar të gjithëve kudo dhe kurdo një akses të vërtetë në të gjitha llojet e produkteve financiare. Arritja e një portofol aktiv të appx. 90 milionë euro dhe 16,850 klientë deri në fund të vitit 2023, na imponon një ndjenjë më të lartë përulësie dhe përgjegjësie në sigurimin e kapacitetit për t'u qëndruar besnik këtyre angazhimeve edhe për dekadat e ardhshme.

Një metodë që është mbështetur nga zgjidhje inovative teknologjike të afta për të mbështetur shkallëzimin e aktivitetit të NOA deri në menaxhimin e qindra mijëra grupeve të të dhënave. Po, NOA ishte kompania e parë në Shqipëri që prezantoi tabletët celularë për klientët e saj; i pari që punon në bazën e të dhënave plotësisht virtuale; i pari që emetoi të dyja, një obligacion publik dhe privat; i pari që prezantoi një pikë kontakti digjitale; të parët që zbatuan një cikël të plotë të certifikimit biometrik… Ne duhej të ishim gjithashtu më përshtatës se bankat për të siguruar që ne po ofronim pikërisht atë që klientët tanë kërkonin nga një institucion financiar si i yni. Inovacioni ishte pjesë e kësaj kërkese, por edhe më shumë afërsi, këshillim, ndarje risku dhe produkte financiare që korrespondojnë me zhvillimet e papritura të tregut. Është falë këtij fleksibiliteti dhe këtyre arritjeve që kemi arritur për të shfaqur etikën tonë dhe për të konsoliduar një rrjet partneriteti vendor dhe ndërkombëtar për të cilin jemi vërtet shumë krenarë dhe mirënjohës për besimin që ata kanë investuar tek ne.

Hapja e degës në Kosovë paralelisht me marrjen e Certifikatës për Mbrojtjen e Klientit ishte një moment shumë simbolik në kuadër të këtij 25 vjetori. Megjithatë, gjatë këtij viti janë planifikuar aktivitete të shumta dhe shpresojmë se do të mund të na ndiqni personalisht ose të vazhdoni me kanalet tona digjitale. Ne nuk duam thjesht të festojmë të kaluarën tonë, por edhe të mbjellim farat e së ardhmes sonë, prandaj qëndroni të sintonizuar!

Herjola Spahiu
Drejtor i Përgjithshëm Ekzekutiv

Të reja të tjera